Solvita Āboltiņa: tiesu izspēles ir labākā pieredze, ko tiesību zinātņu studenti šodien var uzkrāt savai nākotnei

(07.12.2013.)
Gallery

„Mūsdienās tiesu izspēles tiesību zinātņu studentiem sniedz nenovērtējamu un neatsveramu iespēju jau studiju gados iegūt praktisku pieredzi jurista darbā. Tā ir iespēja izprast komandas darba lomu un būtību juristu vidē, tā ir iespēja padziļināti izpētīt noteiktu tiesību jomu, problemātiku, tā ir iespēja gatavošanās procesā no saviem pasniedzējiem saņemt vislielāko zināšanu apjomu, kādu lekciju ietvaros jūs nesaņemtu.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, sestdien, 7.decembrī, profesora Kārļa Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēles atklāšanā Latvijas Universitātē uzrunājot klātesošos studējošos un topošos juristus, kā arī mācībspēkus, Latvijas tiesību ekspertus un interesentus.

„Lai cik sarežģīta lieta un lai kāds būtu likuma burts, labam juristam vienmēr jāspēj rast taisnīgs, pamatots un juridiski korekts risinājums ikvienā situācijā. Un tieši tāpat kā labs ārsts nav iedomājams bez regulāras prakses, arī jurista darbā prakse un savu zināšanu sistemātiska paplašināšana un pārbaude ir visu panākumu pamats,” teica S.Āboltiņa.Saeimas priekšsēdētāja ikvienam dalībniekam vēlēja šīsdienas tiesas izspēles gaitā saglabāt vēsu prātu, lai pretinieki neizsistu no labi un rūpīgi pārdomātās argumentācijas izklāsta.

„Vēlu radošu enerģiju savu apsvērumu un redzējuma motivēšanā un neatlaidību un panākumus tiesnešu pārliecināšanā,” teica S.Āboltiņa. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja iedrošināja dalībniekus: „Jūs esat daudzkārt spējīgāki, nekā jums pašiem šķiet, un šodien, cenšoties darīt labāko, ko spējat, paturiet prātā, ka jūs esat uz pareizā ceļa un jums izdosies!”

Profesora Kārļa Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēle šobrīd tiek uzskatīta par prestižāko un tradīcijām bagātāko nacionāla mēroga tiesas procesa izspēli. To rīko biedrība „Eiropas Tiesību studentu asociācija Latvijā”, kas ir ārpolitiska bezpeļņas nevalstiskā organizācija un apvieno Latvijas studentus, kuri apgūst tiesību zinātni kādā no mūsu valsts augstskolām.


Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157638432482425/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas