Solvita Āboltiņa Valsts policijas 95 gadu jubilejā: ikviens cilvēks, kurš dzīvo mūsu valstī, vēlas būt drošībā un pasargāts

(05.12.2013.)
Gallery

„Drošība ir viena no būtiskākajām cilvēka pamatvajadzībām. Ja pirms deviņdesmit pieciem gadiem apdraudējumi bija skaidri un visai tieši saskatāmi, tad šodien, pasaulē strauji mainoties videi, kurā jāstrādā tiesībaizsardzības iestādēm, policijas darbiniekiem ir jābūt gudrākiem - tiem jāspēj būt pat soli priekšā likumpārkāpējiem. Tādēļ jaunu zināšanu apgūšana un spēja augt līdzi laikam policistu darbā ir ļoti būtiski priekšnoteikumi, lai nākotnē veiksmīgi spētu tikt galā ar izaicinājumiem.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ceturtdien, 5.decembrī, uzrunājot klātesošos Valsts policijas 95 gadu jubilejai veltītajā svinīgajā pasākumā.Savā runā Saeimas priekšsēdētāja atskatījās uz laiku, kad pirms deviņdesmit pieciem gadiem ļoti grūtos un sarežģītos apstākļos dzima mūsu valsts.

„Sarežģīts un smags bija arī policijas izveidošanās ceļš, tomēr mūsu valsts dibinātājiem, 1918.gadā stājoties pie mūsu valsts iekārtas izbūves, bija skaidrs, ka viens no valsts svarīgākajiem uzdevumiem ir nosargāt tās iekšējo drošību. Tādēļ pirms deviņdesmit pieciem gadiem jau novembra beigās jaunā valsts uzsāka savas - profesionālas un politiski neitrālas - policijas izveidošanu,” teica S.Āboltiņa, uzsverot, ka tieši šajā dienā pirms deviņdesmit pieciem gadiem tika likti pamati policijas izveidei.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās ikvienam patiesi godīgam sava darba darītājam un Valsts policijas darbinieku ģimenēm un tuvajiem cilvēkiem, kuri vislabāk zina policista darba skarbo ikdienu un tās ēnas puses.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157638382576736/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde