Saeimā Eiropas lietu komisija un eksperti diskutēs par Austrumu partnerību

(01.11.2013.)

Gatavojoties ikgadējām Saeimas ārpolitikas un Eiropas Savienības (ES) lietu debatēm, pirmdien, 4.novembrī, Saeimas namā notiks Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātu un ekspertu diskusija par Austrumu partnerību. Diskusiju organizē Eiropas lietu komisija.

Latvija kā ES dalībvalsts vienmēr ir atbalstījusi ikvienas prezidējošās valsts ES Padomē centienus veicināt drošību, stabilitāti un ilgtspējīgu attīstību Austrumu partnerības valstīs. Lietuva šobrīd ir prezidējošā valsts ES Padomē un gaidāmajā Austrumu partnerības samitā šī gada novembra beigās plānojusi panākt konkrētus rezultātus, tuvinot Austrumu partnerības valstis ES vērtībām. Arī Latvija iecerējusi rīkot Austrumu partnerības samitu savas prezidentūras laikā 2015.gada pirmajā pusē.

Diskusiju vadīs Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica. Tajā plānots runāt par sagaidāmajiem Viļņas un arī Rīgas samita rezultātiem.

Diskusijā piedalīsies Eiropas lietu komisijas deputāti, kā arī Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs, Ārlietu ministrijas Austrumeiropas un Centrāleiropas valstu nodaļas vadītājs Aldis Karlauskis, Austrumeiropas politikas pētījumu centra valdes loceklis un izpilddirektors Andis Kudors, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, biedrības „Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” direktore Inese Vaivare, Latvijas Ārpolitikas Institūta pētniece Diāna Potjomkina, Latvijas prezidentūras ES Padomē projektu koordinators Uģis Zanders, Latvijas Darba devēju konfederācijas ES un starptautisko lietu eksperte un ģenerāldirektores vietniece Inese Stepiņa, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības ārējo sakaru kooridnētāja Ariadna Ābeltiņa, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes padomnieks ārlietu jautājumos Mārtiņš Perts.

Ekspertu diskusija par Austrumu partnerību pirmdien, 4.novembrī, plkst.10.00 notiks Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā