Saeima ceturtdien lems par nākamā gada valsts budžeta projektu

(16.10.2013.)

Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, lems par 2014.gada valsts budžeta projektu. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu rītdien lemt par valsts budžeta projekta izskatīšanu pirmajā lasījumā. Nākamā gada valsts budžets paredz vairākus prioritārus pasākumus, lai mazinātu nabadzību un ienākumu nevienlīdzību, uzlabotu demogrāfisko situāciju un stiprinātu valsts konkurētspēju. Budžets pirmo reizi sastādīts eiro valūtā.

Saeima rītdien galīgajā lasījumā steidzamības kārtā skatīs grozījumus likumā „Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”, kas paredz, ka tā dēvētajām „legālajām narkotikām”, kas vēl nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā, varēs piemērot pagaidu aizliegumu uz laiku līdz 12 mēnešiem, izņemot tās no tirdzniecības.

Savukārt lai noteiktu, ka pacienti, kuriem ārstniecības laikā veselībai un dzīvībai nodarīts kaitējums, no Ārstniecības riska fonda varēs prasīt kompensāciju arī par ārstniecības izdevumiem, parlaments galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Pacientu tiesību likumā.

Rītdienas sēdē deputāti lems arī par grozījumu Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz noteikt - zīdaiņu vecāki, kuriem līdz ar darba gaitu uzsākšanu vairs nepienākas vecāku pabalsts, turpmāk varēs saņemt bērna kopšanas pabalstu.

Saeima konceptuāli pirmajā lasījumā skatīs grozījumus virknē likumu, kas paredz apkarot bērnu pornogrāfiju un novērst bērnu seksuālo izmantošanu un vardarbību.

Tāpat parlaments rītdien lems par Ministru kabineta sagatavoto lēmuma projektu, kas paredz pagarināt termiņu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vadītajā operācijā Afganistānā.

Rīt deputāti arī lems, vai iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz noteikt – termiņuzturēšanās atļauju Latvijā varēs iegūt trešo valstu pilsoņi, kuri Ekonomiskās attīstības fondā iemaksājuši 50 000 eiro vai iegādājušies bezprocentu valsts vērtspapīru par nominālvērtību 250 000, vienlaikus Ekonomiskās attīstības fondā iemaksājot 25 000 eiro. Tāpat uzturēšanās atļauju izsniegšanai plānots noteikt kvotas.

Parlamenta rītdienas sēdes darba kārtībā ir trīs personu iecelšana tiesneša amatā.

Kopumā Saeimas 17.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 34 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2o5d.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 17.aprīlī
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:10  Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde