Andrejs Klementjevs tiekas ar Armēnijas parlamenta delegāciju

(07.10.2013.)
Gallery

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 7.oktobrī, Saeimas namā sveica Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas delegāciju un iepazīstināja ar Latvijas parlamenta darbību, kā arī iespējām, ko armēņu kolēģi šajās dienās varēs apgūt mācību vizītē Saeimā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs aktualizēja Latvijas un Armēnijas labās attiecības, norādot uz Armēnijas parlamenta priekšsēdētāja neseno vizīti Saeimā, kā arī uzsverot potenciālu abu valstu attiecību turpmākai izaugsmei, tostarp parlamentārā līmenī.

A.Klementjevs uzsvēra – viena no Saeimas darba prioritātēm ir parlamenta atvērtība, sadarbība ar sabiedrību un tās iesaiste likumdevēja darbā. A.Klementjevs arī apliecināja, ka Saeima ir gatava nodot Latvijas uzkrāto vērtīgo reformu pieredzi Armēnijas kolēģiem, sadarbojoties gan parlamenta komisiju, gan sadarbības grupu, gan administrācijas līmenī. 

Tikšanās laikā Armēnijas puse bija ieinteresēta Latvijas pieredzē par parlamenta un valdības sadarbību. A.Klementjevs uzsvēra, ka parlaments ir ne tikai likumdevējs, bet arī stingrs valdības darba uzraugs. Saeimai ir dažādi instrumenti, kā kontrolēt valdības darbu, un viens no tiem ir aicināt ministrus uz parlamenta komisiju sēdēm un uzdot jautājumus, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Tāpat A.Klementjevs norādīja uz parlamentārā sekretāra lomu parlamenta un valdības sadarbības organizēšanā. 

A.Klementjevs ar Armēnijas parlamenta delegāciju arī pārrunāja aktualitātes sociālekonomikā un tranzīta jomā. 

Sarunā ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Armēnijas parlamenta delegācija atzina, ka mūsu parlamenta pieredze būs nozīmīga it īpaši Saeimas komisiju un administrācijas līmenī.         

Armēnijas parlamenta delegācija no 7. līdz 8.oktobrim ieradusies mācību vizītē Saeimā, kur tiekas arī ar parlamenta komisijām un administrācijas pārstāvjiem.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157636281434703/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 26.jūnijā
09:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidentu V.E. Alen Simonyan
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
09:40  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta V.E. Alen Simonyan kopējs Preses brīfings
12:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta V.E. Alen Simonyan ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļaa