Saeima ceturtdien lems par 118 likumu grozījumu saistībā ar pāreju uz eiro nodošanu komisijām

(04.09.2013.)

Saeima ceturtdien, 5.septembrī, rudens sesijas pirmajā sēdē lems par likumprojektu paketes nodošanu izskatīšanai komisijās, kas paredz grozīt 118 likumus, lai tajos minētās naudas summas latos nomainītu pret eiro. Saistībā ar pāreju no latiem uz eiro vienai daļai šo likumu grozījumiem būs jāstājas spēkā nākamā gada 1.janvārī.

Rītdienas sēdē deputāti arī vērtēs, vai nodot komisijām sešu deputātu sagatavotos grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz atteikties no pašreizējās kārtības, ka ārzemēs reģistrētajiem vēlētājiem Saeimas vēlēšanās jābalso tikai par Rīgas apgabala sarakstiem, kā arī, lai vēlēšanās varētu piedalīties vēlētāji, kuriem ir personas apliecība.

Tāpat Saeima lems par Darba likuma grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijās. Grozījumi paredz izmaiņas darba devēju un darba ņēmēju tiesībās un pienākumos.

Deputāti arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās likumprojektu „Latvijas Republikas nacionālās valūtas uzglabāšanas likums” , kas paredz uzglabāt valsts nacionālo valūtu latu pirms un pēc 2014.gada 1.janvāra.

Parlamentam ceturtdien būs jālemj kopumā par 159 likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. 

Saeima rītdien konceptuāli skatīs grozījumus likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas precizē pašvaldības tiesības, pieņemot lēmumu par pasākuma ierobežojumu noteikšanu vai norises aizliegšanu.

Izskatīšanai otrajā lasījumā Saeimas sēdei sagatavots likumprojekts „Sodu reģistra likums”, kas paredz izveidot vienotu uzskaiti par personām, kas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus un administratīvos pārkāpumus.

Parlamenta ceturtdienas darba kārtībā ir arī vairāku deputātu atsaukšana un ievēlēšana Saeimas komisijās, kā arī lēmuma projekts, kas paredz uzdevumu Juridiskajai komisijai nodrošināt ekspertu diskusiju par Saeimas pilnvarām eiro ieviešanas jautājumos un kolektīvā iesnieguma iniciatīvas izvērtēšanu.

Desmit deputāti ir lūguši papildināt rītdienas sēdes darba kārtību un iekļaut pieprasījumu veselības ministrei par situāciju veselības aprūpes nozarē.

Kopumā Saeimas 5.septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 185 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/v5sj




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde