Parlamentārās izmeklēšanas komisija no maksātnespējas administratora sagaida proaktīvu rīcību

(19.06.2013.)

Ņemot vērā Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas sniegto informāciju par iespējamu patvaļīgu mantas izvešanu no Ķemeru sanatorijas, Parlamentārās izmeklēšanas komisija Ķemeru sanatorijas jautājumā otrdien, 18.jūnijā, uz sēdi bija aicinājusi Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas inspektorus, kā arī sanatorijas īpašnieka SIA „Ominasis Latvia” maksātnespējas administratoru Ainaru Kreicu.

Komisijas priekšsēdētājs Dāvis Stalts norāda, ka jau tuvākajā laikā tiks lemts, vai par Ķemeru sanatorijas īpašnieku kļūs valsts vai Jūrmalas pašvaldība, lai to attīstītu kā kurortoloģijas objektu. Vienlaikus D.Stalts uzsver, ka maksātnespējas administratoram ir jābūt proaktīvam jautājumā par iespējamu patvaļīgu mantas izvešanu vai izzagšanu no Ķemeru sanatorijas aizvadītā gada nogalē, un pauž gandarījumu, ka administrators paudis gatavību turpmāk sadarboties ar komisiju.

Komisijas deputāti bija vienisprātis, ka jautājums par iespējamu patvaļīgu mantas izvešanu no Ķemeru sanatorijas nododams izvērtēšanai Valsts policijai. Komisijas deputāti pauda bažas, ka, iespējams, mantu no Ķemeru sanatorijas izveduši tās kreditori, un aicināja A.Kreicu veikt papildus pārbaudes.

SIA „Ominasis Latvia” maksātnespējas administrators deputātus informēja par ar maksātnespējas procesu saistītām aktualitātēm, tostarp par iespējamo atsevišķu kreditoru prasījumu neatzīšanu un pret administratoru celtu sūdzību izskatīšanu tiesā. Tāpat A.Kreics sacīja, ka AS „Rietumu Banka” noraidījusi viņa lūgumu atkāpties no pārdošanas darījuma, ar kuru banka savam meitas uzņēmumam pārdeva no Ķemeru sanatorijas izņemtos mākslas priekšmetus un bibliotēkas krājumus. Administrators par šo jautājumu plāno uzsākt tiesvedību.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti pateicās Jūrmalas pilsētas pašvaldības policistiem par sniegto informāciju. Komisija jau tuvākajā laikā uz sēdi plāno aicināt Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieku, lai runātu par jautājumiem, kas radušies saistībā ar pašvaldības policistu sniegtajām liecībām.

Saeima parlamentārās izmeklēšanas komisiju „Par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju, lai izvērtētu Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī izvērtētu situāciju saistībā ar SIA “Ominasis Latvia” reģ.Nr.40003417017 maksātnespēju” izveidoja 18.aprīlī. Izmeklēšanas komisija izveidota uz deviņiem mēnešiem pēc 35 Saeimas deputātu pieprasījuma.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt