Budžeta komisija atbalsta valsts budžeta apropriācijas pārdali

(19.06.2013.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 19.jūnijā, atbalstīja valsts budžetā noteikto apropriācijas pārdali, lai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem varētu kompensēt šī gada pavasara plūdu un palu radītos zaudējumus, un nolēma sagatavot attiecīgu Saeimas lēmuma projektu.

 Budžeta programmai „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” no valsts parāda vadības apakšprogrammas plānots novirzīt sešus miljonus latu.

Tāpat Budžeta komisija šodien atbalstīja apropriācijas pārdali starp Finanšu ministriju un Veselības ministriju kopumā par septiņiem miljoniem latu. Vairāk nekā četri miljoni latu nepieciešami rindu mazināšanai, ambulatoro un stacionāro pakalpojumu pieejamības uzlabošanai, vienreizējiem maksājumiem ārstniecības iestādēm infrastruktūras uzturēšanas izdevumu deficīta segšanai, kā arī primārās, sekundārās un stacionārās veselības aprūpei.

1,6 miljonus latus Veselības ministrijai paredzēts novirzīt, lai daļēji segtu izdevumus par ambulatorajai ārstēšanai paredzēto kompensējamo medikamentu un materiālu iegādi. Turpat 80 tūkstošus latu paredzēts novirzīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai segtu siltumenerģijas, elektroenerģijas un degvielas iegādes izdevumu pieauguma izmaksas, remonta izdevumus un neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nomas maksu.

Finansējums 43 tūkstošu latu apmērā nepieciešams ar retām slimībām slimojošo bērnu medikamentozai ārstēšanai.

Finanšu ministrija norāda, ka apropriācijas pārdale no valsts parāda vadības apakšprogrammas 13 miljonu latu apmērā neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo deficītu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs Saeimu lēmuma projektu iekļaut Saeimas 20.jūnija sēdes darba kārtībā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt