Aicina 3.Jauniešu Saeimas BA delegāciju piedalīties eseju konkursā

(03.06.2013.)

Lai motivētu jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomikas un sociālajos procesos un veicinātu interesi par Baltijas jūras reģiona attīstību un vides aizsardzību, kā arī Baltijas Asambleju, 3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas (BA) delegācija aicināta piedalīties Saeimas un BA Latvijas delegācijas rīkotajā eseju konkursā par Baltijas jūras vides aizsardzību.

Jaunieši ir aicināti iesūtīt eseju, izklāstot savu ideju par Baltijas jūras vides aizsardzību. Iesūtītās esejas vērtēs žūrijas komisija BA prezidenta Raimonda Vējoņa vadībā.

Trīs labāko darbu autorus gaida balva – iespēja piedalīties BA 32.sesijas rīkotajos pasākumos. Savukārt konkursa uzvarētājam būs iespēja teikt uzrunu BA sesijas dalībniekiem.

3.Jauniešu Saeimas BA delegācijas deputāti aicināti esejas līdz šī gada 1.oktobrim sūtīt uz e-pastu info@jauniesusaeima.lv, norādot savu vārdu un uzvārdu.

Ar konkursa nolikumu un plašāku informāciju var iepazīties Jauniešu Saeimas mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Lai veicinātu jauniešu interesi par Baltijas valstu sadarbību, kopējām interesēm un mērķiem, 3.Jauniešu Saeimas ietvaros 26.aprīlī tika nodibināta 3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas delegācija. Delegācijas sastāvā ir 20 jaunieši – četru Jauniešu Saeimas nozaru komisiju līdzpriekšsēdētāji un viņu izvirzīti komisijas deputāti. Delegācijas sastāvu apstiprināja 3.Jauniešu Saeimas sēdē.


Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde