Deputāti ar KNAB apspriedīs priekšvēlēšanu aģitācijas normu piemērošanu

(19.02.2013.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti trešdien, 20.februārī, tiksies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvjiem, lai iepazītos ar biroja izstrādātajām vadlīnijām, piemērojot Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma normas, kas aizliedz priekšvēlēšanu aģitācijā izmantot administratīvos resursus. 

„Pēc nepilniem pieciem mēnešiem būs kārtējās pašvaldību vēlēšanas, un jau krietnu laiku pilnā sparā televīzijā un radio notiek aktīva priekšvēlēšanu aģitācija. Rītdienas sarunas galvenā tēma ar priekšvēlēšanu aģitācijas kontrolētājiem būs par aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijā izmantot valsts un pašvaldību administratīvos resursus,” informē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Trešdien komisijas sēdē aicināta piedalīties KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča un Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Soloveja.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde trešdien, 20.februārī, notiks pulksten 10.00 Jēkaba ielā 16, 308. telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt