Saeima Augstākās izglītības padomes sastāvā apstiprina Latvijas Studentu apvienības pārstāvi Juri Iljinu

(14.02.2013.)

Saeimas ceturtdien, 14.februārī, Augstākās izglītības padomes (AIP) sastāvā apstiprināja Latvijas Studentu apvienības virzīto pārstāvi Juri Iljinu.

Saskaņā ar Augstskolu likumu kandidātus Saeimā virza Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Komisijas sēdē, pamatojot savu motivāciju darbam padomē, J.Iljins norādīja uz plašo pieredzi, strādājot studentu organizācijās.

AIP pilnvaru laiks ir četri gadi, un 12 locekļu sastāvā pēc izglītības un zinātnes ministra ierosinājuma to apstiprina Saeima.

Padomē ir pa vienam deleģētam pārstāvim no Latvijas Zinātņu akadēmijas, Mākslas augstskolu asociācijas, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Koledžu asociācijas, Rektoru padomes, Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas, Darba devēju konfederācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis, kā arī pašvaldību un citu juridisko un fizisko personu dibināto augstskolu deleģēts pārstāvis. Izglītības un zinātnes ministrs saskaņā ar ieņemamo amatu (ex officio) kā Augstākās izglītības padomes loceklis pārstāv padomi valdības sēdēs. Latvijas Juristu biedrības, Latvijas Ārstu biedrības un citu profesionālo organizāciju pārstāvji Augstākās izglītības padomes darbā var piedalīties ar padomdevēja tiesībām to jautājumu izskatīšanā, kuri skar šo organizāciju kompetencē esošos jautājumus.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt