A.Klementjevs Saeimā sveic jauno Kotdivuāras vēstnieku

(22.01.2013.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 22.janvārī, Saeimas namā tikās ar jauno Kotdivuāras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Bernardu Tanohu Boušē (Bernard Tanoh-Bouchoue). Tikšanās laikā pārrunātas iespējas veicināt abu valstu sadarbību parlamentārajā līmenī un ekonomikā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs Latvijas un Kotdivuāras attiecības raksturoja kā lietišķas un konstruktīvas. Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzina, ka abu valstu starpā nav pietiekami izmantotas politiskās un ekonomiskās sadarbības iespējas, vienlaikus akcentējot līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas nepieciešamību un ekonomiskās sadarbības potenciālu, izmantojot abu valstu attīstītās transporta un ostu infrastruktūras priekšrocības.

Sarunas laikā vēstnieks akcentēja, ka Kotdivuāras ekonomikas pamatā ir lauksaimniecība, tajā skaitā kakao, palmu eļļas, kafijas, ananāsu eksports, un tā ir viena no Rietumāfrikas valstu līderēm. Kotdivuāru un tās kaimiņvalstis vieno vienota valūta ― Rietumāfrikas franks ―, kas sniedz priekšrocības uzņēmējiem un investoriem, jo uzņēmējdarbība vienā valstī nozīmē pieeju aptuveni 80 miljonu cilvēku lielam tirgum, kas kopumā iekļauj astoņas valstis.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzīmēja, ka divpusējo sadarbību palīdzētu veicināt goda konsulu nozīmēšana abās valstīs. Puses bija vienisprātis, ka sadarbības veicināšanai starp abām valstīm nepieciešami aktīvāki politiskie kontakti un vizīšu apmaiņa, tostarp arī uzņēmēju vidū.

Pārrunājot sadarbību kultūras jomā, vēstnieks augstu novērtēja mūsu valsts spēcīgās kultūras tradīcijas. Tāpat B.Tanoha Boušē pauda gandarījumu, ka Rīga 2014.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, kas būs vienreizēja iespēja Kotdivuāras kultūras darbiniekiem iepazīt Rīgu un parādīt tai savu kultūru.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Kotdivuāru tika nodibinātas 1996.gada 4.jūnijā. Kotdivuāras vēstnieks pastāvīgi rezidē Maskavā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/8405589658/in/photostream 
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/watch?v=pDS_BPDM4vc
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt