Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums Lāčplēša dienā

(09.11.2012.)

1919.gada 11.novembrī Rīgā izšķīrās 1918.gada 18.novembrī dibinātās Latvijas Republikas kā brīvas, demokrātiskas un neatkarīgas valsts liktenis.

Ik gadu 11.novembrī, Lāčplēša dienā, mēs pieminam latviešu karavīrus, kuri Brīvības cīņās ziedoja savas dzīvības nupat dibinātās Latvijas valsts vārdā. Mēs šodien godinām arī visus tos Latvijas dēlus un meitas, kas krituši starptautiskajās militārajās misijās līdz pat mūsdienām. Viņi ir pildījuši savu darbu ar skaidru domu par brīvu un neatkarīgu Latviju.

Mūsu valsts nākotni ikdienā veido un sargā ikviens – ar savu darbu, ar savu ticību, mīlestību un brīvu Latviju kā augstāko no mērķiem. Mēs zinām neatkarīgas Latvijas valsts vērtību un cenu, kas maksāta ar salauztiem likteņiem un zaudētām dzīvībām. Brīva un neatkarīga Latvija nav pašsaprotama; par to ir jāstāsta bērniem un mazbērniem un jāatgādina sev pašiem ik dienas. Latvija ir un būs tāda, kādu paši to veidosim.

11.novembrī aizdegsim tūkstošiem sveču un lāpu, lai tumšajā novembra vakarā gaisma ienāktu ikkatrā mājā, ikkatrā Latvijas nostūrī. Atcerēsimies mūsu vēsturi un pieminēsim mūsu cilvēkus Latvijā un plašajā pasaulē!

Dievs, svētī Latviju!

Piektdien, 29.martā