Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklēs Čehiju

(09.10.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 9. un 10.oktobrī pēc Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas Miroslavas Ņemcovas (Miroslava Němcová) ielūguma oficiālā vizītē uzturēsies Čehijas Republikas galvaspilsētā Prāgā.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju M.Ņemcovu un Senāta viceprezidenti Alenu Palečkovu (Alena Palečková), kā arī Ministru prezidentu Petru Nečas (Petr Nečas). Tāpat Saeimas priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar Kārļa Universitātes rektoru Vāclavu Hamplu (Václav Hampl), kā arī Latvijas Republikas vēstniecībā Čehijā ir organizēta tikšanās ar latviešu kopienas pārstāvjiem un Čehijā dzīvojošiem latviešu valodas un kultūras atbalstītājiem.

Saeimas priekšsēdētāja ar Čehijas amatpersonām plānojusi pārrunāt abu valstu divpusējo sadarbību un parlamentārā dialoga stiprināšanas iespējas. Būtisks sarunu temats būs arī aktuālie Eiropas Savienības (ES) dienas kārtības jautājumi, jo īpaši mūsu valsts intereses sarunās par ES daudzgadu budžetu. Latvijas puse aicinās Čehiju atbalstīt Latvijas uzņemšanu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Saeimas priekšsēdētājas oficiālā vizīte Čehijas Republikā ir atbildes vizīte 2011.gada aprīlī notikušajai Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas M.Ņemcovas oficiālai vizītei Latvijā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā