Saeimas priekšsēdētāja ar pasaules parlamentu līderēm diskutēs par sieviešu lomu parlamentu darbā

(02.10.2012.)

Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa 3. un 4.oktobrī piedalīsies ikgadējā parlamentu spīkeru – sieviešu sanāksmē, kas šogad veltīta sieviešu lomas stiprināšanai parlamentu darbā un notiks Indijas galvaspilsētā Ņudeli.

Konferenci ar uzrunu atklās Indijas prezidents Šeri Pranabu Mukherdžī (Sheri Pranab Mukherjee), Apvienoto Nāciju Organozācijas ģenerālsekretāres vietniece Mišela Bačeleta (Michelle Bachelet) un Starpparlamentu savienības prezidents Abdelvahads Radi (Abdelwahad Radi).

Saeimas priekšsēdētāja kā galvenā runātāja uzstāsies konferences diskusiju blokā „Sievietes parlamentā: Kā panākt pārmaiņas?” par sieviešu lomas stiprināšanu parlamentārajā darbā, kas vienlaikus atspoguļo arī pastāvošās tendences sabiedrībā.

Ikgadējās tikšanās darba kārtībā šogad ir tādi jautājumi kā sieviešu situācija un iespējas ieņemt amatus parlamentos, sieviešu – parlamentāriešu solidaritāte, vecākiem draudzīgas vides veicināšana parlamentos, parlamentu kapacitātes stiprināšana dzimumu līdztiesības jautājumos, dzimumu integrētas pieejas veicināšana parlamenta darbā, kā arī spīkeru loma, parlamentā veicot reformas, kas vērstas uz abu dzimumu interešu ievērošanu.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai paredzētas arī divpusējas tikšanās, tostarp ar Indijas Republikas parlamenta apakšpalātas priekšsēdētāju Meiru Kumaru (Meira Kumar).

Konferenci organizē Starpparlamentu savienība sadarbībā ar Indijas parlamentu. Starpparlamentu savienība ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 155 valstu parlamentus. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā