28.septembris - atvērto durvju diena Saeimā

(18.09.2012.)

Piektdien, 28.septembrī, Saeimā tradicionāli notiks atvērto durvju diena, kuras ietvaros iedzīvotājiem un mūsu valsts viesiem būs iespēja klātienē aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī vairāk uzzināt par deputātu ikdienas darbu. Apmeklēt Saeimu īpaši aicināti skolēni.

Šogad pirmo reizi atvērto durvju dienas ietvaros Saeimā notiks „Informācijas apmaiņas tirdziņš”, kurā ikviens ar Saeimas sadarbības partneru palīdzību varēs uzzināt, kā aktīvāk līdzdarboties likumdošanas procesā un aktualizēt sabiedrībai interesējošus jautājumus.

Saeimas atvērto durvju dienas „Informācijas apmaiņas tirdziņā” piedalīsies vairākas organizācijas, kuras gan pašas ikdienā aktīvi līdzdarbojas likumdošanas procesos, gan veicina sabiedrības iesaistīšanos parlamenta darbā, radot dažādas sabiedrības līdzdalības platformas.

Šogad par sabiedrības līdzdalības iespējām informēs tādas organizācijas kā ManaBalss.lv, Deputatiuzdelnas.lv, GudrasGalvas.lv un eLPA. Savukārt apmeklētājiem „Informācijas apmaiņas tirdziņa” ietvaros būs iespēja sniegt savus priekšlikumus, kā uzlabot parlamenta un sabiedrības sadarbību. Tāpat skolēni un studenti varēs uzzināt arī par projektu „Jauniešu Saeima”, kur savā pieredzē dalīsies bijušie „Jauniešu Saeimas” deputāti.

Kā katru gadu, arī šogad atvērto durvju dienas ekskursijā Saeimas namā varēs apskatīt Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes, diskusijas un konferences. Tāpat varēs aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Ekskursijas laikā ikviens varēs pārbaudīt savu vērību, atbildot uz konkursa jautājumiem par Saeima namu. Pareizo atbilžu autori izlozes kārtībā saņems pārsteiguma balvas no Saeimas.

Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz pat 18.00. Atvērto durvju dienai aicinātas pieteikties gan grupas, gan individuālie apmeklētāji.

Ņemot vērā, ka apmeklētāju skaits, kuri vienlaicīgi var atrasties Saeimas ēkā, ir ierobežots, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un atbildīgās kontaktpersonas tālruņa numuru) uze-pastu: info@saeima.lv, un saņēmuši apstiprinājumu.

Interesenti aicināti pieteikties līdz šī gada 25.septembrim.

Papildu informācija pa tālruni 67087321  .

 

Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt