Saeimas komisija spriedīs par Latvijas krievu organizāciju lomu sabiedrības saliedētībā

(29.05.2012.)

Lai diskutētu par Latvijas krievu organizāciju lomu sabiedrības saliedētībā, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti trešdien, 30.maijā, tiksies ar Latvijas krievu organizāciju pārstāvjiem.

„Kāds ir Latvijas krievu etniskās un valstiskās identitātes pašnovērtējums? Latvijas sabiedrībai un politiķiem nav pietiekama priekšstata, lai atbildētu uz šo jautājumu,” tā situāciju raksturo komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis. „Manuprāt, Latvijas krieviem pašiem nav vienota priekšstata par šo jautājumu. Pagaidām tajā valda stereotipi un virspusēji priekšstati.”

Sēdē piedalīsies Starptautiskās rakstnieku un publicistu asociācijas viceprezidents Pjotrs Antropovs, Krievu kultūras dienu orgkomitejas līdzpriekšsēdētājs Jurijs Kasjaničs, biedrības „Pilsonība. Izglītība. Kultūra.” priekšsēdētājs Vladimirs Sokolovs, biedrības „Krievu jaunatnes apaļais galds „LatRusMol”” valdes locekle Margarita Dragile, Latvijas Krievu kultūras biedrības priekšsēdētāja Jeļena Matjukubova.

Komisijas sēde notiks trešdien, 30.maijā, plkst.12.45 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt