Saeimas komisijā diskutēs par ģimenes ārstu pieejamību

(28.02.2012.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 29.februārī, uz komisijas sēdi aicinājuši ģimenes ārstu pārstāvjus, lai diskutētu par aktuālajām problēmām primārajā veselības aprūpē. 

„Komisija ir saņēmusi daudz iedzīvotāju viedokļus par situāciju primārajā veselības aprūpē, un tie lielākoties nav glaimojoši. Iedzīvotāji sūdzas par garajām rindām, atsevišķos gadījumos uz vizīti pie sava ģimenes ārsta jāgaida pat vairākas nedēļas. Ārsti nereti atsaka reģistrēt savu pacientu ģimenes locekļus, lai gan tas ir viņu pienākums. Esam ieinteresēti, lai ģimenes ārstu pieejamība uzlabotos, jo kvalitatīvs ģimenes ārstu darbs atslogo darbu neatliekamajai palīdzībai un stacionāriem, kur ir krietni augstākas izmaksas,” norāda Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Deputāti vēlas arī noskaidrot, cik izplatīta ir tendence, ka ģimenes ārsti nekritiski izraksta nosūtījumus pie speciālistiem un izmeklējumiem, neizvērtējot, vai pacientam tas patiešām ir nepieciešams.  

Uz komisijas sēdi aicināti pārstāvji no Veselības ministrijas, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas un Ārstu biedrības pārstāvji.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 29.februārī, plkst.10.00 Jēkabā ielā 10/12, 210.telpā. 

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt