Saeimas deputāti - Vineta Poriņa un Valdis Liepiņš - EDSO PA sesijā diskutēs par reģiona drošības izaicinājumiem

(23.02.2012.)

Saeimas deputāti 23. un 24.februārī Austrijas galvaspilsētā Vīnē piedalās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās Asamblejas ziemas sesijā.

Saeimu EDSO Parlamentārās Asamblejas sesijā pārstāvēs Latvijas delegācijas vadītāja Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK) un delegācijas loceklis Valdis Liepiņš (ZRP).

Sesijas ietvaros EDSO dalībvalstu parlamentārieši debatēs par drošības izaicinājumiem, kas aktuāli EDSO reģionam. Darba kārtībā būs jautājumi par cīņu pret terorismu un noziedzību, ekonomiskās un finansiālās krīzes pārvarēšanu, kā arī konvencionālā bruņojuma kontroles nākotni EDSO reģionā. Uzmanība tiks pievērsta arī tiesu sistēmu un cietumu reformām, īpaši akcentējot bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko gadījumu.

Deputāti arī uzklausīs un debatēs ar EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Knutu Volebeku (Knut Vollebaek) un par organizācijas darbu iztaujās EDSO pašreizējo priekšsēdētāju, Īrijas ārlietu ministri Lusindu Kreitoni (Lucinda Creighton).

EDSO Parlamentārā Asambleja izveidota 1990.gadā un tā apvieno 320 parlamentāriešus no 56 EDSO dalībvalstīm. Parlamentārā Asambleja pulcējas vairākas reizes gadā, lai apspriestu plašu jautājumu loku, kas attiecas uz EDSO galamērķa sasniegšanu - drošības garantēšanu visā EDSO reģionā.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt