Saeimā ar ekspertiem diskutēs par ES ekonomikas nākotni un lauksaimniecības politikas reformu

(21.02.2012.)

Saeimas deputāti trešdien, 22.februārī, ar Eiropas Parlamenta deputātiem un Eiropas Savienības (ES) politikas ekspertiem no Briseles divās atsevišķās diskusijās debatēs par ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu un ES dalībvalstu tautsaimniecību turpmāko attīstību, pārvarot finanšu un ekonomiskās krīzes radītās sekas.

„Trešdien Saeimā rīkosim divas tikšanās, lai pārrunātu Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, kuriem ir un būs milzīga ietekme uz Latvijas tautsaimniecības attīstību,” norāda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica. „Vispirms ar Eiropas Parlamenta deputātiem runāsim par Eiropas Savienības lauksaimniecības politikas reformu, no kuras gaitas vistiešākajā veidā atkarīgs, vai Latvijas zemnieki nākotnē saņems taisnīgus lauksaimniecības tiešmaksājumus.”

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas kopsēdē aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Eiropas Parlamenta deputāts, Lauksaimniecības komitejas koordinators Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā Džeimss Nikolsons (James Nicholson).

Savukārt pēcpusdienā Eiropas lietu komisijas deputāti tiksies ar ES ekonomikas politikas domnīcas „Bruegel” direktora vietnieku Guntramu Volfu (Guntram Wolf), lai diskutētu par eirozonas un visas ES ekonomikas tālākas attīstības modeļiem.

„Pēdējo gadu laikā ekonomikas un finanšu jautājumi bijuši nepārtrauktā Eiropas Savienības dienaskārtības prioritāro jautājumu lokā. Iemesli tam bijuši dažādi – globālā finanšu krīze, tai sekojošā ekonomiskā lejupslīde, kas izraisīja arī neuzticību Eiropas vienotās valūtas eiro stabilitātei. Mūsu tikšanās laikā ar Briseles domnīcas ekspertu runāsim, kāds ir risinājums esošajai situācijai un kāda var būt Latvijas loma šo problēmu risināšanā,” pauž Z.Kalniņa-Lukaševica.

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas kopsēde notiks trešdien, 22.februārī, plkst.9.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. Savukārt Eiropas lietu komisijas sēdes otra daļa notiks šajā pašā dienā plkst.12.30 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt