Tautsaimniecības komisija atbalsta izmaiņas Valsts meža dienesta likumā

(24.01.2012.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 24.janvārī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Valsts meža dienesta likumā, kas paredz optimizēt dienesta darbu.

Likumprojekts paredz precizēt un papildināt normu par Valsts meža dienesta funkcijām atbilstoši faktiskajai situācijai, tostarp Valsts meža dienesta kompetenci meža ugunsdzēsības darbos. Tāpat likumprojekts paredz saskaņot likumā lietoto terminoloģiju ar Valsts pārvaldes iekārtas likumā un Administratīvā procesa likumā lietoto terminoloģiju.

Likumprojekta autori norāda, ka patlaban īstenotās izmaiņas Valsts meža dienesta struktūrā un funkciju sadalījumā ļaus efektīvāk īstenot meža politiku un samazinās administratīvo slogu meža īpašniekiem un apsaimniekotājiem.

Valsts meža dienestā, realizējot strukturālās un funkcionālās pārmaiņas, ir samazināts lēmumu pieņemšanas līmeņu skaits. Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols skaidroja, ka dienesta darbs veidots, lai lēmumu pieņemtu tieši tas atbildīgais speciālists, kurš situāciju mežā ir apskatījis klātienē. Tāpat dienestā ir izlīdzināts amatpersonu noslogojums un atalgojums, kā arī uzlabots dienesta tehniskais nodrošinājums.

Optimizācijas rezultātā no darba Valsts meža dienestā atbrīvoti vairāk nekā 100 cilvēku. Tas ir darīts uz tehniskā atbalsta personāla rēķina, praktiski neskarot darbiniekus, kuri reāli strādā mežā. Darbinieku skaita samazinājums ir devis iespēju palielināt algas, tās padarot konkurētspējīgākas, pauda A.Ozols.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts meža dienesta likumā” izstrādāts, lai īstenotu un ieviestu Valsts meža dienesta funkcionālās un strukturālās optimizācijas modeli. Par likumprojektu trijos lasījumos vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt