Saeimā izveidotas 40 grupas parlamentārajai sadarbībai

(04.01.2012.)

11.Saeimā pagājušajā gadā izveidotas 40 deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.

Patlaban izveidotas deputātu grupas sadarbībai ar Albānijas, Armēnijas, ASV, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Brazīlijas, Čehijas, Dienvidkorejas, Filipīnu, Francijas, Grieķijas, Gruzijas, Indijas, Īrijas, Islandes, Itālijas, Izraēlas, Japānas, Kanādas, Kazahstānas, Kipras, Kirgizstānas, Krievijas, Ķīnas, Libānas, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes, Lietuvas, Maķedonijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Serbijas, Somijas, Taivānas, Turcijas, Turkmenistānas, Ukrainas, Uzbekistānas Vācijas un Zviedrijas parlamentiem.

Pagaidām lielākās no izveidotajām ir grupas sadarbībai ar Francijas un Azerbaidžānas parlamentiem - tajās darbojas attiecīgi 43 un 42 Saeimas deputāti.

Tāpat izveidota deputātu grupa Tibetas atbalstam, kas darbojusies arī iepriekšējos sasaukumos, kā arī neatkarīgo deputātu grupa, kurā apvienojušies seši pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Saeimas kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputāta darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts, un deputāti par darbu tajās atlīdzību nesaņem.

10.Saeimā darbojās 56 deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentāriešiem, 9.Saeimā - 65 deputātu grupas, savukārt 8.Saeimā - 61, 7.Saeimā - 44, 6.Saeimā - 37, bet 5.Saeimā bija deviņas sadarbības grupas.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā