Saeimā viesosies Latvijas diplomātisko misiju vadītāji

(19.12.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uz kopīgu tikšanos otrdien, 20.decembrī, ir aicinājusi Latvijas pārstāvniecību ārvalstīs vadītājus, Saeimas frakciju un vairāku Saeimas komisiju priekšsēdētājus. Tikšanās tiek organizēta ikgadējās Latvijas vēstnieku sanāksmes ietvaros.

„Šī Latvijas vēstniekiem ir iespēja vienkopus satikt Saeimas komisiju un frakciju vadītājus un ar politiķiem apspriest ārpolitikas aktualitātes un valsts stratēģiskās attīstības jautājumus. Tikšanās laikā plānojam pārrunāt arī nākamā gada janvārī Saeimā plānotās ārpolitikas debates, kā arī parlamenta un ārlietu dienesta sadarbību, lai panāktu Latvijai izdevīgus risinājumus jautājumos, kas ietekmēs mūsu valsts tālāko attīstību nākamajos gados,” norāda Āboltiņa.

Tikšanās darba kārtībā ir arī jautājumi, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, kā arī Saeimā izskatāmajiem Pilsonības likuma grozījumiem, jo daudziem latviešu diasporas pārstāvjiem ir svarīgs jautājums par dubultpilsonības piešķiršanas iespēju ārvalstīs dzīvojošajiem.

Saeimā otrdien aicināti ierasties visi Latvijas diplomātisko misiju vadītāji, kā arī Ārlietu ministrijā strādājošie vēstnieki.


Mediju ievērībai:
Saeimas priekšsēdētajas un vēstnieku tikšanās ietvaros plānota kopīgā fotografēšanās. Fotogrāfus un operatorus lūdzam pulcēties līdz plkst.13.35 pie Saeimas nama Viesu zāles, Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt