Parlamentārās izmeklēšanas komisiju Latvijas Krājbankas jautājumā vadīs Jānis Lāčplēsis

(08.12.2011.)

Ceturtdien, 8.decembrī, par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu priekšsēdētāju tika ievēlēts deputāts Jānis Lāčplēsis (Vienotība).

J.Lāčplēša kandidatūru parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amatam aizklātā balsojumā atbalstīja septiņi no 11 komisijas deputātiem. Par otru izvirzīto kandidātu - Andreju Elksniņu (SC) – balsoja četri deputāti.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), bet komisijas sekretāra amatā – Kārlis Eņģelis (ZRP).

Komisijā strādās arī deputāti Andrejs Elksniņš (SC), Iveta Grigule (ZZS), Kārlis Seržants (ZZS), Elīna Siliņa, Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK), Juris Viļums (ZRP) un Ivars Zariņš (SC).

Saskaņā ar Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likumu plānots, ka komisija strādās deviņus mēnešus. Satversme un Saeimas kārtības rullis nosaka, ka Saeimai noteiktiem gadījumiem jāieceļ parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu.

Saeima lēmumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu izveidi pieņēma 1.decembrī.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā