Saeimas deputāti novērotāju statusā sekos līdzi vēlēšanām Krievijā

(02.12.2011.)

Saeimas deputāti Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK) un Valdis Liepiņš (ZRP) svētdien, 4.decembrī, piedalīsies Krievijas Federācijas Valsts Domes vēlēšanu novērošanā.

Mūsu parlamenta deputāti vēlēšanu novērošanā piedalīsies kā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu Asamblejas (EDSO PA) pārstāvji. V.Poriņa ir EDSO PA Latvijas delegācijas vadītāja, bet V.Liepiņš – Latvijas delegācijas loceklis.

Abi Latvijas pārstāvji vēlēšanas novēros Kolomnā, kas atrodas apmēram 100 kilometru attālumā no Krievijas galvaspilsētas Maskavas. 

EDSO darbība ir vērsta uz demokrātijas attīstības sekmēšanu, demokrātisku institūciju nostiprināšanos EDSO dalībvalstīs un demokrātijas standartu ievērošanu starptautiskajā sabiedrībā. EDSO arī vērtē savu prasību īstenošanu un ievērošanu atsevišķās dalībvalstīs, izstrādā konfliktu novēršanas un likvidācijas mehānismus, kā arī veic vēlēšanu novērošanu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt