Saeimas deputāti lemj par Pilsonības likuma izpildes komisijas pārdēvēšanu

(16.11.2011.)

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti trešdien, 16.novembrī, atbalstīja šīs komisijas pārdēvēšanu par Sabiedrības saliedētības komisiju.

Deputāti vienojās sagatavot priekšlikumu par komisijas nosaukuma maiņu un to iesniegt izmaiņām Saeimas kārtības rullī. Patlaban likumprojekts „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” ir Saeimas Juridiskās komisijas darba kārtībā un tam var iesniegt priekšlikumus.

Komisijas deputātu vairākums atbalstīja nosaukumu „Sabiedrības saliedētības komisija”. Kā cits iespējamais komisijas nosaukums tika apspriests „Nacionālās saliedētības komisija”.

Šīs Saeimas komisijas mērķis būs veicināt sabiedrības saliedētību un pārvarēt etnisko sašķeltību. Komisijas galvenie uzdevumi būs veikt analīzi par līdzšinējo integrācijas politiku Latvijā un, iesaistot plašsaziņas līdzekļus un sabiedriskās organizācijas, rosināt kvalitatīvi jaunu dialogu par nacionālo vienotību un saliedētību. Tāpat komisija strādās ar likumdošanas iniciatīvām, kas saistītas ar sabiedrības etniskās saliedētības jautājumiem, un izstrādās priekšlikumus programmai „Globālā Latvija”, kuras mērķis ir tautiešu saiknes saglabāšana ar Latviju.

Līdztekus jaunajiem komisijas uzdevumiem tā turpinās veikt parlamentāro kontroli pār Pilsonības likuma izpildi un raudzīsies, lai pilsonības iegūšanas vai zaudēšanas process noritētu atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Komisijas kompetencē paliktu arī jautājumi, kas saistīti ar pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt