Baltijas valstu parlamentārieši sacentīsies basketbolā

(22.09.2011.)

Piektdien, 23.septembrī, Vīlandē, Igaunijā, notiks Baltijas Asamblejas (BA) ceļojošā kausa izcīņa basketbolā, kurā spēkiem mērosies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu komandas.

Latviju turnīrā pārstāvēs deputāti Ints Dālderis (Vienotība), Aleksejs Holostovs (SC), Ivans Klementjevs (SC), Mihails Zemļinskis (SC), kā arī Saeimas darbinieki.

Ceļojošā kausa izcīņa basketbolā piektdien, 23.septembrī, norisināsies Vīlandes Sporta hallē, Vaksali ielā 4. Pulksten 15.15 sāksies Latvijas un Lietuvas komandu spēle, plkst.16.00 sacentīsies Igaunijas un Lietuvas, bet plkst.16.45 - Latvijas un Igaunijas parlamentārieši.

Šī gada ceļojošā kausa ieguvēja svinīgā apbalvošana piektdien notiks plkst.19.00 Vīlandes Tradicionālās mūzikas centrā.

BA basketbola turnīrs notiek kopš 2006.gada, un pirmo ceļojošo kausu izcīnīja Lietuvas komanda. Nākamajos četros turnīros kauss aizceļoja pie Igaunijas parlamentāriešiem.

BA basketbola turnīra mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un popularizējot aktīvu dzīvesveidu.
 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt