Rīt Saeimā notiks atvērto durvju diena

(22.09.2011.)

Piektdien, 23.septembrī, Saeimā būs atvērto durvju diena, kad iedzīvotāji un mūsu valsts viesi klātienē varēs aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī uzzināt vairāk par deputātu ikdienas darbu. Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no plkst.10.00 līdz 18.00.

Atvērto durvju dienā Saeimas apmeklētāji varēs redzēt vairāk nekā ikdienas ekskursijās. Parlamenta viesiem būs reta iespēja apskatīt reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja kabinetā un darbinieku darba telpās.

Apmeklētāji šajā dienā varēs piedalīties vairākos erudīcijas un vērības konkursos, pārbaudot savas zināšanas par parlamenta darbu un vēsturi, kā arī Saeimas nama arhitektūru. Pareizo atbilžu autori izlozes kārtībā saņems pārsteiguma balvas no Saeimas.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāti arī informatīvi izglītojoši video sižeti un fotogrāfijas par parlamenta darbu, tostarp deputātu diplomātiskajām aktivitātēm un Saeimas tradīcijām.

Šī gada 21.augustā tika atzīmēta mūsu valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 20.gadadiena, un Saeimas viesiem būs iespēja aplūkot vēsturiskus dokumentus – oficiālos atzīšanas rakstus, ar kuriem citas valstis pēc 1991.gada 21.augusta atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu.  

Cilvēki aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli.  Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaicīgi var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš. Šo iespēju izmantojuši jau vairāk nekā 2000 cilvēku.

Atvērto durvju dienā parlamentā viesosies skolu audzēkņi no visiem Latvijas reģioniem, tostarp, Alūksnes, Neretas, Ventspils, Saldus un Cēsīm. Vislielāko interesi apmeklēt Saeimu izrādījuši skolēni no Rīgas.

Saeimas nama apmeklētājiem jābūt atbilstoši ģērbtiem. Ienākot parlamentā, apmeklētājiem Saeimas apsardzei jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Drošības apsvērumu dēļ lūdzam neienest Saeimas ēkā citiem apmeklētājiem bīstamus priekšmetus, kā arī neierasties alkohola reibumā. Lūdzam ierasties savlaicīgi, ierēķinot laiku drošības pārbaudei – aptuveni 15 minūtes.

Saeimas ēkā atļauts fotografēt un filmēt. Apmeklētājiem jāpakļaujas Saeimas apsardzes un Saeimas darbinieku norādījumiem.

Atvērto durvju diena Saeimā notiks jau ceturto reizi, un interesentu skaits pieaug ar katru gadu. 2008.gadā šajā dienā Saeimā viesojās apmēram 1500 cilvēku, 2009.gadā - vairāk nekā 1800, savukārt 2010.gadā – 2000 interesentu.

Papildu informācija pa tālruni 67087321 vai Saeimas mājaslapā.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt