Saeima apstiprina deputāta mandātu Ditai Rolei

(04.08.2011.)
Gallery

Saeima ceturtdien, 4.augustā, apstiprināja 10.Saeimas deputāta mandātu Ditai Rolei. D.Role ievēlēta no Zaļo un Zemnieku savienības Kurzemes vēlēšanu apgabala saraksta.

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo no 10.Saeimas sastāva izstājas Gundars Daudze.

Nākamais amata kandidāts no Zaļo un Zemnieku savienības Kurzemes vēlēšanu apgabala saraksta bija Alfons Spēks, taču viņš atteicies kļūt par 10.Saeimas deputātu. Iesniegums par atteikšanos iestāties 10.Saeimas sastāvā saņemts arī no Tālivalža Bergmaņa, kurš bija nākamais 10.Saeimas deputāta kandidāts.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu D.Role Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu. Uzņemoties deputāta pilnvaras, Saeimā ievēlētā persona apņemas būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, tāpat apņemas aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti un savus deputāta pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī ievērot mūsu valsts Satversmi un likumus.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 17.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju