Budžeta komisija atbalsta valsts budžeta apropriāciju palielināšanu

(14.07.2011.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien, 14.jūlijā, atbalstīja valsts budžetā noteikto apropriāciju palielināšanu Labklājības ministrijai, kā arī apropriāciju pārdali Ekonomikas ministrijai, Aizsardzības ministrijai un Izglītības un zinātnes ministrijai.

„Komisija šodienas sēdē atbalstīja apropriāciju palielināšanu 11 miljonu latu apmērā Labklājības ministrijai, lai tā 2011.gada otrajā pusgadā varētu nodrošināt Valsts sociālo pabalstu likumā noteiktā ģimenes valsts pabalsta izmaksu. Finansējums tiks rasts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem,” norāda Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

„Vēl komisija atbalstīja apropriāciju pārdali Aizsardzības ministrijai 800 tūkstošu latu apmērā. Līdzekļu pārdale nepieciešama, lai ministrija varētu veikt neatliekamus remontus Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā un citos stratēģiski nozīmīgos objektos,” informē komisijas priekšsēdētājs.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja arī apropriāciju pārdali Ekonomikas ministrijai 9297 latu apmērā un Izglītības un zinātnes ministrijai 85 tūkstošu latu apmērā, lai nodrošinātu atlīdzības izmaksu ministrijas darbiniekiem gada beigās. Kā sēdē skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, ministrijā veiktā reorganizācija prasījusi iepriekš neplānotus izdevumus darba likumdošanā paredzēto kompensāciju izmaksai.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt