Juridiskā komisija skatīs ierosinājumu Krimināllikumā noteikt atbildību par nelikumīgu partiju finansēšanu

(20.06.2011.)

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 21.jūnijā, skatīs Valsts prezidenta iesniegtos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par nelikumīgu politisko partiju finansēšanu.

„Šim likumprojektam Saeimā ir ievērojama priekšvēsture. Tas ir vairākkārt iesniegts parlamentā, taču šie priekšlikumi vai nu iestrēguši komisijā, vai ar Saeimas vairākuma balsīm vispār nav nodoti izskatīšanai komisijās. Manuprāt, šī ir īstā iespēja pierādīt, ka patiesi vēlamies mazināt naudas ietekmi politikā un vēl pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām tomēr ieviest jaunu regulējumu, nosakot kriminālatbildību par partiju finansēšanas pārkāpumiem,” norāda Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne.

Iesniegtie krimināllikuma grozījumi paredz atbildību par nelikumīgu politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības finansēšanu, kā arī par nelikumīga dāvinājuma (ziedojuma) pieņemšanu un pieprasījumu nelikumīgi finansēt politiskās organizācijas vai to apvienības. Tāpat piedāvātie likuma grozījumi paredz iespēju atbrīvot personu no kriminālatbildības, ja nelikumīga partiju finansēšana saistīta ar izspiešanu vai persona pēc partijas nelikumīgas finansēšanas labprātīgi paziņo par notikušo.

Saeimas Juridiskās komisijas sēde notiks otrdien, 21.jūnijā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 11, 426.telpā. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt