Saeima pieņem grozījumus Autopārvadājumu likumā

(12.05.2011.)

Saeima ceturtdien, 12.maijā, trešajā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz sakārtot taksometru pakalpojumu sniegšanu.

Likuma izmaiņas nosaka, ka taksometru vadītāji vairs nedrīkstēs uzņemt pasažierus, dodoties atpakaļceļā no citas pašvaldības teritorijas.

Līdzšinējā likuma redakcija pieļauj, ka, aizvedot pasažieri uz citu administratīvo teritoriju, atpakaļceļā var uzņemt pasažierus. Šī norma tiek plaši izmantota kā atruna, lai Rīgā faktiski strādātu vairāki simti taksometru, kas savu darbību reģistrējuši citās pašvaldībās. Tas tiek darīts, jo Rīgas pašvaldība taksometriem uzliek augstākas kvalitātes prasības, par likuma virzību atbildīgajai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai iepriekš skaidroja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Grozījumi arī paredz, ka no 2012.gada 1.februāra vieglā taksometra vadītājam, norēķinoties ar pasažieri, būs jāizsniedz kases čeks. Tāpat likums paredz pašvaldībām tiesības noteikt, ka pārvadātājiem ir pienākums nodrošināt iespēju vieglajos taksometros norēķināties ar bankas kartēm.

Lai novērstu taksometru pārvadājumiem piešķirto tiesību tālāku nodošanu, uzņēmumi pārvadājumus varēs veikt tikai ar savā īpašumā esošiem taksometriem. Tikai atsevišķos Ministru kabineta noteiktos gadījumos pārvadājumus varēs veikt arī ar citu personu transportu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt