Konceptuāli atbalsta izmaiņas nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanā

(03.05.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 3.maijā, konceptuāli atbalstīja virzībai Saeimā grozījumus likumā „Par nacionālās sporta bāzes statusu”, precizējot nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumus.

Viens no nosacījumiem nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanai ir starptautisko sporta federāciju izsniegts apliecinājums par piemērotību pasaules vai Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai. Ar likumprojektā paredzētajām normām tiks noteiks, ka sporta bāzes atbilstību varēs apliecināt arī Latvijā atzītas sporta federācijas.

Likumprojekta autori deputātus informēja, ka šobrīd Latvijā nacionālās sporta bāzes statuss piešķirts 29 sporta bāzēm. Saskaņā ar spēku zaudējošo Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumu par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu, astoņām sporta bāzēm statuss piešķirts līdz 2011.gada 31.augustam. Lai Ministru kabinets varētu pieņemt lēmumu par statusa saglabāšanu šīm astoņām sporta bāzēm, grozījumus spēkā esošajā likumā nepieciešams izdarīt vēl līdz šī termiņa beigām.

Atbildot uz deputātu jautājumu par to, kā tiks kontrolēta šo astoņu nacionālo sporta bāzu atbilstība statusam, pieaicinātie Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji informēja, ka šī gada pirmajā pusgadā ieplānotas pārbaudes par to atbilstību Latvijas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Šodien grozījumus izskatīja un vienbalsīgi atbalstīja arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā