Vērtēs iesniegtos darbus 21.augusta svētku pasākumu logotipam

(02.05.2011.)

Otrdien, 3.maijā, uz sēdi sanāks žūrijas komisija, lai vērtētu gandrīz 100 iesūtītos bērnu un jauniešu darbus konstitucionālā likuma „Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas 20.gadadienai veltīto pasākumu logotipam.

Šī būs zīmējumu un skiču vērtēšanas pirmā kārta, kad žūrijas komisija no visiem saņemtajiem darbiem izvēlēsies ne vairāk kā piecus, ko nodos publiskai vērtēšanai. Konkursa otrā kārta norisināsies Muzeju nakts ietvaros šī gada 14.maijā, kad ikviens Saeimas nama apmeklētājs varēs atdot savu balsi par sev tīkamāko logotipu. Skice, kura būs ieguvusi visvairāk apmeklētāju balsu, kļūs par 21.augustam veltīto svētku pasākumu logotipu.

Logo plānots izmantot informatīvajos materiālos, svētkiem veltītajā mājaslapā un svinīgajos pasākumos šī gada augustā. 

Konkursā izstrādāt logotipu, kas simbolizētu mūsu valsts faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienu, tika aicināti piedalīties skolu un augstskolu audzēkņi.

Žūrijas komisijā darbus vērtēs Latvijas Mākslas akadēmijas rektors, profesors Aleksejs Naumovs un prorektors, profesors Kristaps Zariņš, kā arī Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas skolas vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis un scenogrāfs Kristaps Skulte. Tāpat logotipa skices vērtēs Augstākās padomes deputāte Velta Čebotarenoka un 5., 6. un 7.Saeimas deputāts Edvīns Inkēns, Latvijas Televīzijas pārstāve Sarmīte Plūme, Saeimas priekšsēdētājas biroja vadītāja Gunda Reire, Saeimas Kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Lelde Rāfelde un Saeimas Dokumentu nodaļas vecākais konsultants Kristaps Zvaigznīte.

Žūrijas komisijas sēde otrdien, 3.maijā, notiks Saeimas Viesu zālē, Jēkaba ielā 11, plkst.10.00.

Mediju ievērībai:
TV, foto iespēja žūrijas komisijas sēdes sākumā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta