Dace Reinika piedalīsies diskusijā par tendencēm jauniešu nevalstiskajā sektorā

(26.04.2011.)

Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Reinika trešdien, 27.aprīlī, diskutēs par aktīvu jauniešu iesaistīšanos mūsdienu procesos, iespējām izglītoties un uzturēt veselīgu dzīvesveidu, kā arī tendencēm jauniešiem iesaistīties nevalstiskā sektora darbībā.

„Jauniešu loma valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju aktivitātēs ir īpaši nozīmīga, jo tieši jaunieši ar savu aktīvo līdzdalību un novatoriskām idejām dod jaunu skatījumu uz notiekošajiem procesiem. Tāpēc svarīgi kopīgiem spēkiem meklēt iespējas, kā maksimāli iesaistīt jauniešus dažādās sabiedriskās aktivitātēs un šo interesi noturēt ilgtermiņā,” akcentē Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja D.Reinika.

Latvijas Jaunatnes padomes un Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotās paneļdiskusijas „Jaunietis - novecojis?” dalībnieki analizēs mūsdienu tendences jaunatnes jomā, tostarp to, kā jaunieši un jauniešu nevalstiskās organizācijas reaģē uz dinamiskām pārmaiņām sabiedrībā un valstiski nozīmīgos procesos. Tostarp dalībnieki meklēs risinājumus, kā nevalstiskās organizācijas savās aktivitātēs varētu mērķtiecīgāk iesaistīt pēc iespējas vairāk jauniešu.

Diskusija notiks trešdien, 27.aprīlī, plkst.9.30, Ģertrūdes ielas teātrī, Rīgā, Ģertrūdes ielā 101a.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt