Par finanšu nodrošinājumu kalpos arī kredītprasības

(31.03.2011.)

Saeima ceturtdien, 31.martā, trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Finanšu nodrošinājuma likumā, kas ievieš jaunu finanšu nodrošinājuma veidu – kredītprasības.

Šobrīd kā nodrošinājumu finanšu saistību izpildei var izmantot tikai finanšu līdzekļus un finanšu instrumentus. Līdz ar likuma stāšanos spēkā par finanšu nodrošinājumu kalpos arī kredītprasības jeb prasījumi pret aizdevumu, kuru izsniedz kredītiestāde vai krājaizdevu sabiedrība. Par likumprojekta virzību atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs skaidro, ka, izmaiņām stājoties spēkā, Latvijas finanšu tirgū tiks nodrošināti elastīgāki apstākļi attiecībā uz finanšu nodrošinājuma instrumentiem.

Likums arī ievieš vairākus administratīvos atvieglojumus, tādējādi vienkāršojot kredītprasību izmantošanu kā finanšu nodrošinājumu.

Ar likuma izmaiņām tiek pārņemta Eiropas Parlamenta un Padomes direktīva par kredītprasību izmantošanas iespēju kā finanšu nodrošinājumu. Grozījumi Finanšu nodrošinājuma likumā stāsies spēkā 2011.gada 1.jūlijā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā