Saeimas komisijā spriedīs par iecerētajām izmaiņām augstākajā izglītībā un zinātnē

(29.03.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien, 30.martā, tiksies ar izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku, lai diskutētu par aktuālajiem pasākumiem pilnveidojot zinātnes un augstākās izglītības sistēmu.

Komisiju interesē ministrijas iecerētie pasākumi studiju un zinātniskās darbības kvalitātes celšanai un resursu efektivitākai izmantošanai. Uzmanība tiks pievērsta arī Latvijas augstākās izglītības un zinātnes sasniegumu eksportspējas un konkurētspējas paaugstināšanai, kā arī to sasaistei ar tautsaimniecību.

Komisijas sēdē aicināta piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Daiga Reča, Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde un Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju departamenta direktores vietniece Ineta Kurzemniece. Uz diskusiju uzaicināts arī Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis un Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis.

Tāpat komisijas darbā iesaistīsies pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Studentu apvienības.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks trešdien, 30.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt