Saeimas Eiropas lietu komisija vērtēs Latvijas iekļaušanos ES elektroenerģijas tirgū

(24.02.2011.)

Lai noskaidrotu aktuālo situāciju ar Latvijas iekļaušanos Eiropas Savienības elektroenerģijas tirgū un pievienošanos Ziemeļvalstu elektroenerģijas biržai, Saeimas Eiropas lietu komisija piektdien, 25.februārī, tiksies ar AS „Latvenergo” pārstāvjiem un enerģētikas ekspertiem.

„Rītdienas sēdē vēlamies iepazīties, kā sokas ar Latvijas pievienošanos Ziemeļvalstu elektroenerģijas biržai Nord Pool,” norāda komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

„Igaunija jau ir izveidojusi starpsavienojumu ar Somiju un pievienojusies šai elektroenerģijas biržai, arī Lietuvā ir progress, savukārt par Latviju saņemta ļoti pretrunīga informācija. Vēlamies noskaidrot, kas traucē arī Latvijai iekļauties Eiropas Savienības elektroenerģijas tirgū, lai mazinātu mūsu enerģētisko izolētību un ļautu patērētājiem elektroenerģiju iegādāties arī no citiem piegādātājiem,” uzsver komisijas priekšsēdētājs.

Uz sēdi aicināti pārstāvji no AS „Latvenergo”, AS „Augstsprieguma tīkls”, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Ekonomikas ministrijas, kā arī enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš. 

Eiropas lietu komisijas sēde notiks piektdien, 25.februārī, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā