Budžeta komisijā rīt diskutēs par iespēju ieviest valsts veselības apdrošināšanu

(08.02.2011.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti trešdien, 9.februārī, diskutēs par iespēju pilnveidot veselības aprūpes finansēšanas sistēmu, nosakot, ka valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi pieejami nodokļu maksātājiem un sociāli neaizsargātajām sabiedrības grupām.

„Rīt komisija diskutēs par nepieciešamību nodokļu maksāšanu sasaistīt ar valsts apmaksātajiem medicīnas pakalpojumiem. Šis princips jau darbojas vairākās valstīs, un būtu tikai taisnīgi, ja nodokļu nemaksātāji paši segtu veselības aprūpes izmaksas saskaņā ar noteikto cenrādi. Ieviešot šādu principu, nekas nemainītos iedzīvotājiem, kuri nodokļus maksā, kā arī bērniem, pensionāriem un reģistrētiem bezdarbniekiem,” norāda Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. Neatliekamā medicīniskā palīdzība un palīdzība grūtniecēm, kā arī onkoloģijas, tuberkulozes, cukura diabēta un citiem slimniekiem būtu arī turpmāk pieejama neatkarīgi no nodokļu maksāšanas fakta.

Ar koncepciju par valsts obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu komisijas deputātus iepazīstinās Saeimas deputāte Ingrīda Circene (Vienotība). Sēdē aicināti piedalīties Latvijas Bankas, Valsts kancelejas, Finanšu ministrijas un Veselības ministrijas pārstāvji.

Komisijas sēde notiks trešdien, 9.februārī, plkst.11.00 Jēkaba ielā 10/12, 106.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā