Sabiedrības integrācijas fonds darbosies arī turpmāk

(14.12.2010.)

Sabiedrības integrācijas fondam (SIF) saglabāsies neatkarīgas akreditētas iestādes statuss un finansējums, kas nodrošinās tās pamatfunkciju izpildi. Līdz ar to daudzas Latvijas sabiedriskās organizācijas arī turpmāk varēs īstenot starptautiskos projektus, šim mērķim saņemot ārvalstu finansējumu, informē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

„Fondam jābūt politiski neatkarīgam - šo nosacījumu izvirzīja arī ārvalstu investori. Tas, ka esam spējuši saglabāt fondam nepieciešamo finansējumu un neatkarīgas iestādes statusu, ir signāls ārvalstu investoriem - mēs spējam atrast kompromisu un esam stabili sadarbības partneri,” pauž komisijas priekšsēdētāja.

Ja vienošanās ar iesaistītajām institūcijām netiktu panākta un Finanšu ministrijas iecerētā SIF budžeta samazināšana par 130 tūkstošiem latu tiktu veikta, Latvija varētu savlaicīgi nesaņemt ārvalstu investīcijas 10,5 miljonu eiro apmērā. Līdz ar to uzsākto starptautisko projektu ieviešana būtu apgrūtināta. Savukārt komisijas konceptuāli atbalstītie grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā nosaka, ka SIF atradīsies Ministru prezidenta pārraudzībā un nebūs pakļauts nevienai ministrijai.

SIF sekretariāta direktore Aija Bauere izteica pateicību komisijas deputātiem par sniegto atbalstu: „Bez komisijas atbalsta būtu apdraudēta ne tikai fonda pastāvēšana, bet arī sabiedrisko organizāciju uzsākto projektu īstenošana un turpmāko ārvalstu investīciju saņemšana.”

Fonds izveidots saskaņā ar Sabiedrības integrācijas fonda likumu. Tā misija ir īstenot valsts programmas „Sabiedrības integrācija Latvijā” mērķus, atbalstot iniciatīvas, kuras veicina Latvijas sabiedrības etnisko un sociālo integrāciju. Fonds savā darbā vadās pēc augstākajiem profesionālajiem standartiem, balstoties uz tādām pamatvērtībām kā objektivitāte, vienlīdzīga attieksme, atklātums un godīgums.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā