Ievēlēta vadība apakškomisijām sabiedrības veselības un sociālās drošības jomās

(30.11.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien, 30.novembrī, pirmajā sēdē par apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēja Vitāliju Orlovu (SC), bet par apakškomisijas sekretāru — Māri Dzelzskalnu (ZZS).

Sabiedrības veselības apakškomisijā strādās arī deputāti Aija Barča (ZZS), Ingrīda Circene (Vienotība), Andrejs Klementjevs (SC), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Jānis Strazdiņš (ZZS), Rita Strode (PLL), Ilze Vergina (Vienotība), Ilze Viņķele (Vienotība), Oskars Zīds (ZZS) un Igors Zujevs (SC).

Tāpat šodien notika Sociālās drošības apakškomisijas pirmā sēde, un deputāti par tās priekšsēdētāju ievēlēja Aiju Barču (ZZS), bet par sekretāri — Ritu Strodi (PLL).

Sociālās drošības apakškomisijā darbosies arī Silva Bendrāte (Vienotība), Andris Bērziņš (ZZS/Zemgale), Aleksejs Burunovs (SC), Māris Dzelzskalns (ZZS), Andrejs Klementjevs (SC), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Liene Liepiņa (Vienotība), Dace Reinika (ZZS), Didzis Zemmers (ZZS) un Igors Zujevs (SC).

Sabiedrības veselības apakškomisija strādās ar aktuāliem veselības nozares jautājumiem, savukārt Sociālās drošības apakškomisijas darbakārtībā būs situācija sociālās drošības sistēmā. Abu nozaru aktualitātes iepriekš tika skatītas arī 9.Saeimā izveidotajās tāda paša nosaukuma apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija no saviem locekļiem var ievēlēt ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā