Saeimā notiks diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”

(30.11.2010.)

Piektdien, 3.decembrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimā notiks diskusija par situāciju Latvijā cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusiju organizē Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Sociālo un daba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašam vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO.

Pasākumā klātesošos uzrunās pārstāvji no Latvijas Nedzirdīgo biedrības, Latvijas Neredzīgo biedrības, organizācijas cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem „Saule”, atbalsta grupas pacientiem ar psihiskās veselības traucējumiem „Gaismas stars”, invalīdu un viņu draugu apvienības „Apeirons” un Latvijas Kustības par neatkarīgu dzīvi. Diskusijā aicināti piedalīties arī Labklājības ministrijas un Tiesībsarga biroja pārstāvji.

Dalībai pasākumā interesenti vēl var pieteikties, nosūtot īsziņu uz mobilo tālruni 29191600 vai arī vēstuli uz e-pasta adresi sustento@sustento.lv. Piesakoties jānorāda organizācija, kuru persona pārstāv, vārds, uzvārds un personas kods.

Diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” piektdien, 3.decembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, un tā sāksies pulksten 11.00.

Starptautiskā diena cilvēkiem ar invaliditāti tika pasludināta Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas sēdē 1992.gadā. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt