Saeimā izveidota Attīstības plānošanas apakškomisija

(16.11.2010.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 16.novembrī, nolēma izveidot Attīstības plānošanas apakškomisiju.

Šodien apakškomisijas pirmajā sēdē par tās priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Māris Kučinskis (PLL), kurš iepriekš 9.Saeimā vadīja Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisiju.

Apakškomisijas sastāvā jau apstiprināti komisijas deputāti Vitauts Staņa (ZZS), Rasma Kārkliņa (Vienotība), Lolita Čigāne (Vienotība) un Edgars Zalāns (PLL), kā arī deputāti Jānis Vucāns (ZZS) un Oskars Zīds (ZZS). Vēlmi darboties jaunajā apakškomisijā izteikuši arī deputāti Staņislavs Šķesters (ZZS), Jānis Strazdiņš (ZZS), Andris Buiķis (Vienotība), Aivars Dronka (ZZS) un Guntis Rozītis (ZZS). 

Galvenais apakškomisijas uzdevums būs valsts attīstības plānošanas dokumentu sasaiste ar īstenojamajiem pasākumiem, tai skaitā valsts budžetu, lai ieviestu Nacionālajā attīstības plānā noteiktos mērķus.

Plānots, ka nākamā apakškomisijas sēde notiks 23.novembrī, kad deputāti analizēs Latvijas nacionālo reformu programmu.
 
Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija no saviem locekļiem var ievēlēt ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt