Mandātu komisiju vadīs Vitālijs Orlovs

(09.11.2010.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti otrdien, 9.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Vitāliju Orlovu (SC).

Par V.Orlova kandidatūru šajā amatā balsoja četri klātesošie deputāti, bet viens balsoja pret.

V.Orlovs 10.Saeimā ievēlēts no Zemgales vēlēšanu apgabala. Viņš strādājis arī iepriekšējos divos Saeimas sasaukumos. V.Orlovs jau 9.Saeimas laikā vadījis Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju. Tāpat viņš darbojies Sociālo un darba lietu komisijā, Pieprasījumu komisijā, Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā, kā arī vairākās apakškomisijās un deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. 10.Saeimā viņš strādās arī Sociālo un darba lietu komisijā.
 
Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēta Janīna Kursīte-Pakule (Vienotība), savukārt par sekretāru - Jānis Klaužs (ZZS). Komisijā tāpat strādās Imants Jānis Bekešs (PLL) un Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK).

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā strādā pa vienam deputātam no katras Saeimā pārstāvētās frakcijas. Komisija pārbauda vēlēšanu materiālus un sagatavo lēmuma projektus par deputātu mandātu apstiprināšanu vai to atsaukšanu. Pēc komisijas ziņojuma uzklausīšanas Saeima lemj par deputātu saukšanu pie administratīvās atbildības vai kriminālatbildības. Komisijas uzdevums ir pārraudzīt Saeimas deputātu ētikas kodeksa ievērošanu un izskatīt kodeksa pārkāpumu lietas. Komisijas pienākumos ietilpst arī ikmēneša pārskata sagatavošana Saeimai par iesniegumiem, kas saņemti Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, kā arī par to izskatīšanu Saeimas frakcijās un komisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt