Sociālo un darba lietu komisiju vadīs Aija Barča

(08.11.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju vadīs Aija Barča, šodien komisijas pirmajā sēdē vienbalsīgi nolēma komisijas locekļi.

Aija Barča Saeimā ievēlēta no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. 

A.Barča strādājusi Saeimā arī septītajā un devītajā parlamenta sasaukumā. 9.Saeimā viņa ir vadīja Sociālo un darba lietu komisiju, strādāja arī Pilsonības likuma izpildes komisijā, Nodarbinātības apakškomisijā, Sabiedrības veselības apakškomisijā, kā arī vadīja Sociālās drošības apakškomisiju. Arī 7.Saeimā bija Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja, strādāja Pilsonības likuma izpildes komisijā, Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijā, Īpaši atbalstāmo reģionu sociālās attīstības apakškomisijā, kā arī Sabiedrības veselības apakškomisijā.   

Par komisijas priekšsēdētājas biedri šodien ievēlēta Silva Bendrāte (Vienotība), bet par komisijas sekretāru – Andris Bērziņš (ZZS/Zemgale).    Komisijā strādās arī deputāti Māris Dzelzskalns (ZZS), Andrejs Klementjevs (SC), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Liene Liepiņa (Vienotība), Vitālijs Orlovs (SC), Rita Strode (PLL), Ilze Vergina (Vienotība), Ilze Viņķele (Vienotība) un Igors Zujevs (SC).

Sociālo un darba lietu komisijas dienas kārtībā ir tādi jautājumi kā darba tiesības, nodarbinātības tendences un bezdarbs, pensijas un pabalsti, ģimenes ārsti un slimnīcas, farmācija un sabiedrības veselība, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, situācija pansionātos un aprūpes centros, sociālā budžeta izlietojums. Tās pārziņā ir gan sociālās un veselības jomas likumprojekti, gan nozares ministriju un aģentūru darba pārraudzība. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā