Imants Lieģis: ministriem jābūt aktīviem ES jautājumos

(05.11.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis piektdien, 5.novembrī, nosūtījis vēstules Ministru kabineta locekļiem, aicinot ministrus aktīvi iesaistīties Latvijas nacionālo interešu aizstāvībā Eiropas Savienībā (ES).

„Izmantojot izdevību, vēlos vērst Jūsu uzmanību uz nepieciešamību ministriem regulāri piedalīties Eiropas Savienības Padomē, tādējādi sekmējot Latvijai būtisko jautājumu pozitīvu risināšanu,” ministriem adresētajā vēstulē pauž jaunais Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs.

Tāpat I.Lieģis pauž cerību, ka arī turpmāk ministri pirms došanās uz Briseli personīgi iepazīstinās Saeimas deputātus ar Latvijas nacionālajām pozīcijām.

Saeimas Eiropas lietu komisija apstiprina Latvijas nostājas jeb nacionālās pozīcijas par ES ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem. Ministram, kurš pārstāv Latviju attiecīgās nozares ES ministru padomē, ir pienākums iepazīstināt komisiju ar Latvijas valdības nostāju visos nozīmīgajos lēmumos attiecībā uz likumdošanu un stratēģiskajiem jautājumiem. Ministrs saņem parlamenta mandātu paust Latvijas viedokli ES ministru padomes sanāksmē tikai pēc tam, kad pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā