Ievēlēts 10.Saeimas Prezidijs

(02.11.2010.)
Gallery

Otrdien, 2.novembrī, jaunais parlamenta sasaukums ievēlēja 10.Saeimas Prezidiju.

Aizklātā balsošanā par 10.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēta Solvita Āboltiņa, kas parlamentā pārstāv vēlēšanu sarakstu „Vienotība”. Par viņu balsoja 77 deputāti, bet pret – 19 deputāti.

Tāpat šodien 10.Saeima par Saeimas priekšsēdētāja biedriem ievēlēja Gundaru Daudzi no Zaļo un Zemnieku savienības un Andreju Klementjevu no politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs”. 

Savukārt Saeimas sekretāra amatā tika ievēlēts Kārlis Šadurskis no vēlēšanu saraksta „Vienotība”, bet Saeimas sekretāra biedra amatā - Dzintars Rasnačs no nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

Jaunais parlamenta sasaukums ievēlēja arī balsu skaitītājus, pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju, kā arī apstiprināja mandātus 98 deputātiem. 10.Saeimas deputāta pilnvaras šodien netika apstiprinātas Jānim Ādamsonam no politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” un Klāvam Olšteinam, kas ievēlēts no saraksta „Vienotība”, jo viņi deputāta svinīgā solījuma laikā nepiedalījās Saeimas sēdē.

Šodien uz pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā 10.Saeima. Tajā 33 deputāti ievēlēti no politisko partiju apvienības „Vienotība”, 29 deputāti no politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs”, 22 deputāti no Zaļo un Zemnieku savienības, 8 deputāti no partiju apvienības „Par Labu Latviju” un 8 deputāti no nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī