Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa: no katra deputāta atkarīgs, vai sabiedrības attieksme mainīsies

(02.11.2010.)


Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas prioritātes būs plašāka pieņemto lēmumu skaidrošana, iesāktā darba turpināšana, lai parlaments būtu atvērts sabiedrībai, kā arī darba kārtības uzlabošana Saeimas sēžu laikā. To otrdien, 2.novembrī, S.Āboltiņa uzsvēra preses konferencē.

 S.Āboltiņa pateicās par viņai dāvāto uzticību un pauda pārliecību, ka vēlētājs ir bijis gudrs, rūpīgi izvēloties kandidātus no vēlēšanu sarakstiem. „Tas ir priekšnoteikums, lai labotu iepriekšējā sasaukuma pieļautās kļūdas. Taču to nevar izdarīt viens cilvēks vai Saeimas Prezidijs, no katra ievēlētā deputāta atkarīgs, vai sabiedrības attieksme pret parlamentu mainīsies,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tiks turpināts iesāktais darbs, pilnveidojot Saeimas dialogu ar sabiedrību, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja. „Jāturpina gan tradīcija parlamentā organizēt informatīvi izglītojošus pasākumus kā Atvērto durvju diena un Muzeju nakts, gan jāstiprina sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, lai tām būtu iespēja piedalīties likumdošanas procesā,” uzsvēra S.Āboltiņa. „Vēlmi cieši strādāt ar sabiedriskajiem partneriem apliecina arī tas, ka šodien kopā ar citiem darbam nepieciešamajiem dokumentiem jaunievēlētie deputāti saņēma nevalstisko organizāciju sagatavo manifestu 10.Saeimas deputātiem.”

„Mans darbs kā Saeimas sēžu vadītājai būs uzraudzīt kārtību sēdes laikā, lai deputāti nelasa avīzes un nerunā pa mobilajiem telefoniem,” teica S.Āboltiņa. Viņa skaidroja, ka vēlētos, lai deputāti, Saeimas sēdes laikā ziņojot par likumprojektiem, izskaidrotu to nepieciešamību, nevis tikai nosauktu dokumenta numuru un nosaukumu.

Video no preses konferences: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/yHhlrujD-Mw
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā