Pasniegs Baltijas Asamblejas medaļas

(20.10.2010.)

Ceturtdien, 21.oktobrī, Baltijas Asamblejas 29.sesijas ietvaros notiks Baltijas Asamblejas (BA) piemiņas medaļu pasniegšanas svinīgā ceremonija.

BA piemiņas medaļu par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā saņems Zviedrijas ārlietu ministrs Kārls Bilts (Carl Bildt), Beniluksa parlamenta prezidents Barts Tommeleins (Bart Tommelein), kā arī žurnāla „The Economist” starptautiskais redaktors, Centrālās un Austrumeiropas reģiona korespondents Edvards Lūkass (Edward Lucas).

Baltijas Asamblejas apbalvojumu saņems arī Lietuvas Seima deputāti Vlads Vilims (Vladas Vilimas), Gītis Vaškelis (Gytis Vaškelis), Zigmants Balčītis (Zigmantas Balčytis) un Igaunijas parlamenta (Rigikogu) deputāti Pēps Aru (Peep Aru), Marts Jisi (Mart Jüssi) un Helle Kalda (Helle Kalda). 

Tāpat BA piemiņas medaļu pasniegs 9.Saeimas deputātiem Mārim Ārbergm, Ivanam  Klementjevam, Sergejam Mirskim, Ingmāram Līdakam, Artim Pabrikam, Paulam Putniņam, Ivanam Ribakovam un Staņislavam Šķesteram.

BA medaļa piešķirta arī latviešu komponistam, dziesmas „Atmostas Baltija” autoram Borisam Rezņikam un igauņu zinātniekam, Igaunijas sadarbības asamblejas prezidija priekšsēdētājam Pēpam Mihlam (Peep Mühls).

Svinīgā BA medaļu pasniegšanas ceremonija ceturtdien, 21.oktobrī, notiks Saeimas nama Baltajā zālē, Jēkaba ielā 11, pulksten 20.00.

Baltijas Asamblejas medaļa ir apbalvojums, ko piešķir Asamblejas locekļiem un citām personām par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā. Medaļu piešķir BA Prezidijs pēc katras Baltijas valsts delegācijas ierosinājuma.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā