Saeima pieņem grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā

(14.10.2010.)

Saeima ceturtdien, 14.oktobrī, otrajā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas līdzšinējo regulējumu papildina ar pielikumiem, kuros ietvertas amatu saimes, apakšsaimes un to apraksti, kā arī mēnešalgu grupas, to maksimālie apmēri un mēnešalgas noteikšanas kritēriji.

Ministru kabinetam būs jānosaka vienota amatu klasifikācija valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī klasificēšanas uzraudzības sistēma un atbildīgā institūcija, kurai būs tiesības uzdot attiecīgajai institūcijai grozīt un precizēt amatu klasifikāciju, ja tiks konstatēti pārkāpumi.

Izmaiņas atlīdzības likumā arī nosaka atlīdzību, pabalstus, kompensācijas un citas sociālās garantijas darbiniekam, kurš pilda dienestu ārvalstīs vai arī veic eksperta vai konsultanta darbu starptautiskā organizācijā vai tās pārstāvniecībā.

Atlīdzības likums arī papildināts ar pantu, kas regulē vidējās izpeļņas aprēķināšanu.

Tāpat likuma izmaiņas nosaka, ka pašvaldībām līdz 2011.gada 1.janvārim jānodrošina pašvaldībās un to iestādēs strādājošo mēnešalgu atbilstība atlīdzības likuma prasībām. 

Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā stāsies spēkā šī gada 1.decembrī.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt